Ukorenjeni u stopama predaka

Na našem portalu Vam nudimo emisije iz ciklusa Ukorenjeni u stopama predaka – Portreti značajnih ličnosti slovačke vojvođanske kulture, koje ste mogli pratiti na frekvenciji Radija Novi Sad u okviru emisije Z každého rožka troška.

Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka je pripremio dvanaest emisija – dvanaest portreta značajnih ličnosti, koje su ostavile značajan trag u svim oblastima javnog života ovdašnjih Slovaka. Ličnosti, koje su značajne za opšti razvoj kulture, nauke, prosvete, crkve, privrede vojvođanskih Slovaka, kao i drugih naroda koji žive na ovom prostoru.

Pored najvažnijih činjenica iz njihovog života i zanimljivosti o delovanju među vojvođanskim Slovacima, relacije obuhvataju i njihove kulturne i društvene veze sa Srbima, takođe i ilustracije njihovih sopstvenih dela, muzike, odlomke iz radova i prikladnu muziku, kao i izjave gostiju – eksperata za određenu temu.

Emisije je vodila i pripremala moderatorka Anna Margareta Valent. Na pripremi emisije je sarađivao Mihal Đurovka, montažer i ton majstor.

Ukorenite se i vi u stope naših značajnih predaka!