Zajednička izložba manjinskih Zavoda za kulturu

28. septembar 2018 - 28. februar 2019

Zavodi za kulturu nacionalnih manjina u Vojvodini organizuju zajedničku izložbu pod nazivom Slikom zajedno povodom obeležavanja 10. godišnjice postojanja. Izložba je najpre bila otvorena u Savremenoj galeriji u Subotici, u petak 28. septembra 2018. god. Izložba se seli u Novi Sad gde će biti svečano otvorena u ponedeljak, 22. oktobra 2018. godine u 18.00 časova u Dvorcu Eđšeg sve do 31. oktobra 2018.

Izložbu će otvoriti pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević. Na otvaranju izložbe obratiće se takođe i direktori svih manjinskih zavoda na svom maternjem jeziku. izložbu će pratiti kvalitetan katalog na svim jezicima nacionalnih manjina kao i na engleskom jeziku. 

Izložba će biti instalirana i u:

                                                          u Zrenjaninu 21.11. - 28.11. , Kulturni centar Zrenjanin

                                                          u Senti 5.02.2019 - 28.02.2019, Gradski muzej Senta

Kustos izložbe je Nela Tonković. Izlagaće pet mladih predstavnika manjinskih zajednica u Vojvodini (Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina a Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata) kao i jedan predstavnik većinskog naroda.

Predstavnica umetničkog stvaralaštva slovačke nacionalne manjine biće Alena Klaćik. 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.