Edukacija

Prezentacija desetogodišnjeg rada ZKVS

Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka je u petak 18. januara 2019. godine svečanim programom obeležio desetu godišnjicu rada.

European Parliament open days Brussels, Understanding Vojvodina

13. októbra 2015 Milina Sklabinská predstavovala ÚKVS v Bruseli na okrúhlom stole na tému rôznorodosti kultúrnych prejavov vo Vojvodine.

Zhromaždenie európskych regiónov

Ústav pre kultúru vojvodinských Slovákov sa zúčastnil konferencie Zhromaždenie európskych regiónov v čase 25. až 27. marca 2014. ÚKVS predstavovala Mgr.Art Milina Sklabinská.

ZKVS i kreativne industrije

Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka je učesnik Međunarodne konferencije CRINSS i domaćin sastanka predstavnika sektorske grupe za kreativne industrije Evropske preduzetničke mreže.
Kratak pregled istorije slovačke vojvođanske književnosti

Kratak pregled istorije slovačke vojvođanske književnosti

U ZKVS, u petak 24. maja, organizovan je multimedijalni program povodom obeležavanja Dana slovenske kulture.
Strateško planiranje u kulturi - Miroslav Keveždi

Strateško planiranje u kulturi

Dana 11. decembra 2012. godine, u Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka, održana je radionica na temu strateškog planiranja u oblasti kulture.
Slovak connection

Slovak connection

Od 10. - 11. oktobra 2011. godine, u Bratislavi održan je stručni seminar za Slovake u dijaspori pod nazivom Slovak connection.

Menadžment (manjinskih) festivala

U ZKVS održano predavanje Dr. Milene Dragićević – Šešić, šefa Katedre UNESCO za menadžment u kulturi i kulturnu politiku na Univerzitetu umetnosti u BG na temu Menadžment (manjinskih) festivala.

Elektronska databaza kulture vojvođanskih Slovaka

Dana 20.09.2010. god. je ZKVS prezentovao prvu Elektronsku databazu kulture vojvođanskih Slovaka, koja omogućava sistematično čuvanje digitalizovanog materijala u skladu sa evropskim standardima.

Analiza fotografija III kola fotokonkursa ZKVS

Dana 7. avgusta 2010. god. u restoranu Aroma u Bačkom Petrovcu, ZKVS je predstavio fotografije III kola fotokonkursa sa akcentom na specifičnosti svadbenih nošnji mladenaca iz Banata, Bačke i Srema.

Načini očuvanja kulturnog nasleđa u oblasti pozorišta

Direktorka Pozorišnog zavoda iz Bratislave predstavila je u Zavodu standardne i inovativne metode očuvanja kulturnog nasleđa na polju pozorišta.

Dobre i loše PowerPoint prezentacije

U prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka u petak 05. februara 2010. godine održana je edukacija na temu Dobre i loše PowerPoint prezentacije.

Osnove internet novinarstva

U subotu 17. oktobra 2009. godine u Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka održana je radionica na temu Osnove internet novinarstva.