Noć muzeja u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu

18. maj 2019
 
Slovačko vojvođansko pozorište će se i ove godihe uključiti u svetsku manifestaciju Noć muzeja u subotu 18. maja 2019 sa sledećim programom: 
 
u 20h u foajeu Slovačkog vojvođanskog pozorišta biće svečano otvorena prva samostalna izložba likovnih radova mladog umetnika Mire Horvata iz Kulpina, koji crta portrete javnih ličnosti tušem, grafitnom olovkom ili tzv. string printom. Muzička podloga: Boris Gabrinji. Ulaz slobodan.
 
u 20.30h na sceni SVP biće pozorišna predstava u produkciji Pozorišne asocijacije Metanoia pod nazivom Tri gvineje, u režiji Bojana Milosavljevića. 

Tri gvineje jedno je od poslednjih dela Virginie Woolf. To je esej iz tri dela na temu rodne analize društvenih odnosa. Za ovo scensko izvođenje adaptiran je prvi deo ovog eseja. Odgovarajući na pitanje “Kako žene mogu da pomognu da se spreči rat?” koje joj je postavio prijatelj u jednom pismu pred početak II svetskog rata, Virginia analizira društveni položaj žena i moć koju one imaju u društvu. Poseban fokus je na obrazovanju i obrazovnim politikama i njihovom odnosu prema militarizmu. Kakvo obrazovanje nam je potrebno da bismo mlade ljude naučili da mrze rat? Tekst analizira mračne aspekte naše patrijarhalne kulture i civilizacije, a gvineja je novčić koji se prilaže za unapređenje obrazovanja žena.

Režija: Bojan Milosavljević

Igraju: Milica Mitić, Andrijana Mladenović, Milica Aćimović, Elena Karanfilović učenice srednjih škola, XII gimnazija, Filološke, XII i V beogradske gimnazije.

Trajanje 45minuta + 30 minuta razgovora sa publikom posle predstave.

Ulaz slobodan.

 
 
 
 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.