Zavod na Međunarodnom sajmu knjiga sa monografijom “POP”

5. mart 2019 - 11. mart 2019

Od 5. do 11. marta 2019. godidne će se održati tradicionalni Međunarodni sajam knjiga na kojem će svoja izdanja predstaviti i ZKVS.

Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka rezultate svoje izdavačke delatnosti već tradicionalno predstavlja i na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu. Osim nekoliko starijih izdanja na ovogodišnjem sajmu će pažnja biti posvećena najnovijim izdanjima Zavoda.

Titulná strana

Potpuna novina je trojezična (slovačko-srpsko-engleska) monografija “Pavel Pop: Senzitivna likovna misao” posvećena našem vodećem likovnom umetniku grafičaru i slikaru Pavelu Popu. Ovo je druga knjiga iz edicije “Slovart” u kojoj je do sada objavljena monografija posvećena slikarki Mariji Gaško. Autori monografije su likovni kritičari Sava Stepanov i Vladimir Valenćik. Prezentacija će biti održana u četvrtak 7. marta 2019. u terminu od 12.00 časova i to u okviru zajedničke prezentacije izdavačke delatnosti manjinskih zavoda za kulturu. Na prezentaciji će učestvovati autori monografije.

Među novije izdanja objavljena 2018. godine spada i publikacija iz edicije Doktorske disertacije pod nazivom ”Delatnost i uticaj slovačke horske kulture na razvoj i širenje interkulturalnosti u Vojvodini” autora Juraja Suđija koja je već bila javno predstavljena i to u subotu 9. februara u Pivnicama u okviru seminara “Nova pesma”.

 

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.