Zajednička izložba mladih umetnika povodom 10 godina rada manjinskih zavoda za kulturu u Vojvodini

22. oktobar 2018 - 31. oktobar 2018

Prilikom 10 godina rada manjinski zavodi za kulturu u Vojvodini organizuju zajedničku izložbu umetničkog stvaralaštva mladih umetnika pod nazivom Slikom za-jedno, koja će biti održana u četiri vojvođanska okruženja: u Savremenoj galeriji u Subotici, u Dvorcu Eđšeg u Novom Sadu, u Kulturnom centru u Zrenjaninu i u Gradskom muzeju u Senti, u terminu od 28. septembra 2018. godine do 14. februara 2019. godine.

Kustos izložbe je Nela Tonković. Izlagaće pet mladih predstavnika manjinskih zajednica u Vojvodini (Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara, Zavod za kulturu vojvođanskih Rumuna, Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina a Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata) kao i jedan predstavnik većinskog naroda.

Manjinski zavodi za kulturu prilikom izložbe pripremaju adekvatan katalog. Izložbu će otvoriti pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević. Na otvaranju izložbe obratiće se takođe i direktori svih manjinskih zavoda na svom maternjem jeziku.

 

U Novom Sadu izložba je planirana za period od 22. do 31. oktobra 2018.

Komentari

Post new comment

Sadrzaj ovog polja je privatan i nece biti javno objavljen.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.