Problemi Slovacke manjine, i njihov stvarni polozaj u Srbiji.

Mislim da stvarni polozaj Slovacke nacionalne manjine u RS nije bas na zavidnom nivou.Otvorio sam temu koja bi se bavila stvarnim problemima Slovacke nacionalne manjine. Pogotovo zbog toga sto slovacka nacionalna manjina u RS nema u stvarnosti maticnu drzavu kao madjari,koji imaju cak i dvojno drzavljanstvo zato sto je protestantske vere,tj. evangelisticke, dok je Slovacka ""maticna"" drzava uglavnom katolicka.

Odgovor

Vadite glave iz peska,prema podacima iz 61 god u Srbiji je zivelo 77000 Slovaka sada nas ima manje od 50000 cini mi se (Wikipedija) prirodni prirastaj u Backom Petrovcu -5.63, to je vise od 30% stanovnistva Slovacke nacionalne manjine nestalo za 40-50 god,sledi nam nestanak na ovim prostorima narednih pola veka,a Vi mi tu govorite kako da to zajednicki resimo,kulturne priredbe i manifestacije nista nisu doprinele boljem zivotu Slovacke nac. manjine,ocigledno da s u ratovi na ovim prostorima a i zivot, uticali da se drasticno smanji populacija Slovaka u Srbiji.

Dobro veče, hvala što ste

Dobro veče, hvala što ste otvorili novu temu na forumu. Dijalog i konstruktivna razmena mišljenja mogu biti korak ka pronalaženju odgovora i rešenja za probleme...Koji su po Vašem mišljenju najveći problemi sa kojima se pripadnici slovačke zajednice danas suočavaju?Da li imate neke konkretne primere?

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.